Savjeti za njegu kože pazuha

4. Maja 2020. 0 Comments

Nije važno koje je doba godine, ljeto, jesen, zima, proljeće… Njega kože ne poznaje godišnje doba i zbog toga je važno znati kako najbolje pristupiti održavanju lijepog izgleda, a koje podrazumijeva i rješavanje viška dlačica. Bilo da se radi o britvici ili vosku, važno je znati koja je najbolja njega kože nakon depilacije, pa tako i pazuha.

Koliko je važno riješiti se dlačica bilo na nogama ili području bikini zone, treba biti svjestan kako koža nakon svakog tretmana pretrpi manje oštećenje i zbog toga treba znati kako joj pristupiti nakon čupanja i brijanja. Među brojnim preparatima najviše se izdvaja gel aloe vere, koji najbolje umiruje iritacije na koži nastale nakon tretmana.
Ali što je s područjem ispod ruku, koja je najbolja njega kože pazuha? Sve ovisi o tome kako ćete ukloniti dlačice. Odlučite li se za brijanje prije nego krenete prolaziti britvicom po koži, pobrinite se da ste da je koža na području ispod pazuha mokra.Uklanjanje dlačica ispod pazuha najbolje je napraviti nakon tuširanja toplom vodom, koja će otvoriti pore i folikul dlake. Nakon toga treba nanijeti gel ili pjenu s kojom će brijanje biti lakše i ugodnije za kožu bez dodatnih iritacija. Važno je da britvicom prolazite u smjeru rasta dlačica.

Britvica bi trebala biti oštra i nakon dva do tri tjedna korištenja trebala bi biti zamijenjena novom iz razloga da ne dođe do upalnih procesa folikula dlake, zbog bakterija koje su se stvorile na britvici.Nakon depiliranja potrebno je pričekati između 10 i 30 minuta za nanošenje dezodoransa kako bi se pore stigle zatvoriti i tako smanjiti mogućnost nastanaka neugodnih crvenih mrlja po koži te sitnih prištića. Odlučite se za blaže dezodoranse koji neće negativno djelovati na kožu.
Ako želite izbjeći crne tačkice ispod pazuha savjetuje se uklanjanje dlačica uz pomoć voska s kojim ćete se u jednom potezu riješiti i korijena. Nakon toga možete nastaviti s britvicama ukoliko imate niži prag boli zbog čupanja voskom.Ne zaboravite na piling kože s kojim ćete se riješiti mrtvih stanica koje se skupljaju baš kao i na drugim područjima. Piling možete odraditi nježno trljajući kožu na području pazuha. Vodite računa o njezi kože na cijelom tijelu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.