ZEIN ČAJ OD BRUSNICE ZA DJECU 100g

Sa dodatkom različitog voća
Bogat je vitaminima
Za ublažavanje infekcija mokraćnih puteva
Svakodnevna dopuna za rast i razvoj djece

View More
Dostava u roku od 24 sata

9,50KM

Brusnica je crvena bobica porijeklom sa Sjeverno Američkog kontinenta koja obiluje različitim zaštitnim materijama, sadrži minerale, vitamin A, vitamin C, kalij i biljna vlakna. Čajevi od brusnice, sokovi, sušeni plodovi brusnice su prirodni antibiotik koji uništava štetne bakterije i gljivice u tijelu. Bioflavonoidi imaju posebno antibakterijsko djelovanje u području mokraćnog mjehura, tako da brusnice mogu spriječiti pojavu infekcije urinarnog trakta izazvane bakterijom E. Colli. Takođe je utvrđeno da brusnice uništavaju još jednu opasnu bakteriju Helicobakter pylori, koja je uzročnik čira na želudcu. Brusnica sadrži zgusnute tanine koji čak u trajanju od deset sati sprečavaju zadržavanje bakterija na stijenkama mokraćnih kanala te time sprečavaju nastajanje infekcija. Takvim načinom sprečavanja nastanka infekcija u mokraćnim kanalima smanjuje se i potreba uzimanja antibiotika i drugih hemijskih preparata.

Voćni čaj od brusnice za djecu sa dodatkom različitog voća, bogat je vitaminima, ugodnog okusa i odličan je kao sredstvo za ublažavanje infekcija mokraćnih puteva kao i svakodnevna dopuna za rast i razvoj djece.

Priprema:

Jednu supenu kašiku čaja (5g) preliti sa 2-3 dl kipuće vodom, ostaviti 10-15 min., zatim procijediti, po želji zasladiti i piti.

Način primjene:

Za djecu od 1-4 godine preporučuje se 1 šalica (5g) dnevno, za djecu od 4-10 godina 2 šalice (10g) dnevno, a za djecu preko 10 godina i odrasle 3 šalice (15g) dnevno. Ne preporučuje se djeci mlađoj od 1 godine.

Sastav: Brusnica (američka) 40%, bananačips, grožđe, jabuka, cikla, aroma.