Ulje divljeg origana Probotanic 10ml

Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

Pogledaj više
Dostava u roku od 24 sata

26,50KM

Preporučuje se kod infekcija urinarnog, gastrointestinalnog i respiratornog sistema, kao antioksidans i sredstvo koje doprinosi imunitetu.

Za jačanje imunog sistema
Moćno djeluje protiv Ešerihije koli, Kandide, Streptokoka, Enterokoka, Stafilokoka, Salmonele…
Sjajna prevencija gripu i prehladi
Snažniji antioksidans od zelenog čaja, limuna, bijelog luka, Echinacee
top kvalitet – Pharmaceutical grade
100% organsko (EU, SAD, Srbija), HALAL sertifikovano
100% čisto i nerazblaženo, bez aditiva i primesa
min. 80% karvakrola
hemijski sastav ispunjava stroge standarde Britanske Farmakopeje (GC/MS)

Probotanic ulje divljeg origana dokazano eliminiše i sprječava dalji rast bakterija i gljivica.

Aktivni sastojak: Etarsko ulje divljeg origana (Origanum minutiflorum) organskog porijekla.

Pakovanje: 10ml

Primjena: Oralno – Koristi se deset dana u toku jednog mjeseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije poslije obroka, razrijeđeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…).
Za djecu stariju od 3 godine: Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije poslije obroka, razrijedjeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promiješati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Poslije toga se preporučuje čaša hladne vode.
Inhalacijom – U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za djecu mladju od 10 godina i osjetljive osobe (astma, alergije).
Preko kože – Razrijediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promjene na koži dva puta na dan.

Upozorenja:
Preporučena dnevna doza se ne smije prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i djeci mladjoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija željeza iz crijeva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osjetljive na ljutu hranu), osjećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.