SOLGAR Vitamin K1 100mg tbl a100

Vitamin topiv u mastima koji pridonosi održavanju normalnih kostiju, te normalnom zgrušavanju krvi.

Pogledaj više
Dostava u roku od 24 sata

20,20KM

Vitamin topiv u mastima koji pridonosi održavanju normalnih kostiju, te normalnom zgrušavanju krvi.

Vitamin K ima najvažniju ulogu u cirkulaciji i procesu koagulacijske kaskade, ponajprije zato što gotovo polovina od 16 proteina uključenih u zgrušnjavanje krvi ovisi upravo o tom vitaminu. Koagulacijska kaskada je složen mehanizam međusobnih interakcija faktora zgrušavanja koji su neophodni za hemostazu. Zbog toga je vitamin K opravdano davati i kod obilnih menstrualnih krvarenja, ali i netom prije poroda kako bi se spriječilo prekomjerno krvarenje majke i novorođenčeta poslije porođaja.

Također, važnost vitamina K povezuje se s djelovanjem na koštani sistem jer on aktivira protein osteokalcin važan za ugradnju kalcija u koštane strukture, dok njegov nedostatak povećava rizik za nastanak osteoporoze.

Studije su pokazale da vitamin K smanjuje izlučivanje kalcija mokraćom kod žena u postmenopauzi čime stvara preduvjete za njegovu ponovnu ugradnju u kosti.
Suplementaciju vitaminom K1 treba provoditi uz nadzor liječnika, posebno kod novorođenčadi, te kod osoba koje uzimaju antikoagulantnu terapiju ili dodatke prehrani koji imaju antikoagulantni učinak.

pogodno za vegane
proizvod ne sadrži gluten, kvasac, pšenicu niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa i umjetnih aroma
Pakovanje: 100 tableta.

Primjena: 1 tableta dnevno, uz obrok.

Sastojci u dnevnoj dozi (1 tableta): Vitamin K1 (fitomenadion) 100 μg.