SOLGAR Kalcij citrat + vitamin D tbl. A60

Dobro poznata i jedna od najstarijih sinergističkih formula u kojoj vitamin D podupire apsorpciju kalcija.

View More
Dostava u roku od 24 sata

33,00KM

Dobro poznata i jedna od najstarijih sinergističkih formula u kojoj vitamin D podupire apsorpciju kalcija.

S obzirom na specifičan oblik kalcija u obliku citrata, ovaj proizvod ima daleko najkraće vrijeme apsorpcije u organizmu.

Kalcij i vitamin D zajednički pridonose održavanju normalnih kostiju i zubi te utječu na održavanje normalne funkcije mišića.

Kalcij u obliku kalcij citrata postiže najbolju iskoristivost u organizmu, a uz dodatak vitamina D zadovoljava dnevne potrebe kod osoba s poremećajima mineralizacije kostiju. Kalcij je mineral neophodan za niz vitalnih procesa u organizmu. Najvećim se dijelom (99%) nalazi u koštanom sistemu. Izuzetno je važan adekvatan unos kalcija u dječjoj dobi, za vrijeme rasta, ali i kasnije, posebno kod žena. Negativna bilanca kalcija može dovesti do smanjene gustoće kostiju – osteopenije i osteoporoze. Osim toga, kalcij je važan za kontraktilnost poprečno-prugaste i glatke muskulature, sudjeluje u regulaciji propusnosti stanične membrane, pospješuje zgrušavanje krvi te ima izražen učinak na središnji nervni sistem i otpuštanje neurotransmitera u sinapsama.

Vitamin D je neophodan za ravnotežu kalcija i fosfata u organizmu te za rast i mineralizaciju kostiju i zubi. Zato je posebno važan u dječjoj dobi. Zajedno s kalcijem koristi se u prevenciji i liječenju osteoporoze. Ima povoljan učinak i na imunološki sistem.
Kalcij citrat plus vitamin D tablete po svom su obliku jedinstveni proizvod na tržištu.

pogodno za vegane
bez šećera, soli i škroba.
proizvod ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mliječne sastojke te je formuliran bez upotrebe konzervansa, umjetnih aroma ili boja
Pakovanje: 60 tableta.

Primjena: 1-2 tablete na dan, uz obrok.

Sastojci u dnevnoj dozi (dvije tablete): Kalcij (citrat) 500 mg, Vitamin D (kolekalciferol) 7,5 μg 300 I.J.

Brand

Solgar