PROTECT CIMET TABLETE a 30

Kao pomoć u regulaciji nivoa šećera u krvi
Kod otežanog varenja, nadutosti, grčeva i gasova
Kao pomoć u regulaciji nivoa holesterola i triglicerida u krvi
Kod oslabljene cirkulacije u ekstremitetima
Kao pomoć u terapiji eradikacije Helicobacter pylori

Pogledaj više
Dostava u roku od 24 sata

8,80KM

Protect Cimet tablete sadrže koru cimeta u prahu, koja doprinosi snižavanju i održavanju nivoa šećera u krvi, pa se njihova primjena preporučuje kao pomoć kod pacijenata koji boluju od dijabetesa tipa 2. Kora cimeta sadrži etarsko ulje, kumarine, sluz i tanine. Etarsko ulje cimeta ispoljava antimikrobno djelovanje. Cimet djeluje blagotvorno na sistem organa za varenje: olakšava varenje, pomaže kod nadutosti, grčeva i gasova.

Mehanizam hipoglikemijskog djelovanja cimeta se zasniva na povećanju preuzimanja glukoze u ćelije i sintezi glikogena, kao i na povećanoj fosforilaciji inzulinskih receptora.

Kora cimeta sadrži etarsko ulje, kumarine, sluz i tanine. Etarsko ulje cimeta ima karakterističnu aromu i ispoljava antimikrobno djelovanje. Cimet djeluje blagotvorno na sistem organa za varenje: olakšava varenje, pomaže kod nadutosti, grčeva i gasova. Prisustvo tanina opravdava njegovu upotrebu i kod dijareje.

Cimet ispoljava niz drugih pozitivnih efekata na organizam. Tradicionalna medicina ističe njegovo pozitivno dejstvo na termoregulaciju, pa se cimet može koristiti kao sredstvo za olakšavanje tegoba kod prehlade i gripa, kao i kod oslabljene cirkulacije u ekstremitetima. Zbog protivupalnog dejstva, cimet se koristi za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima, kao i ublažavanje menstrualnih tegoba.

Način upotrebe:

Piti po 1-2 tablete uz svaki glavni obrok ukoliko ljekar nije drugačije preporučio.

Napomena:

Proizvod ne treba da koriste djeca, trudnice i dojilje, kao i osobe alergične na neki od sastojaka.

Dijabetičarima se savjetuje da u toku primjene preparata kontrolišu nivo šećera u krvi i ako je potrebno prilagode dozu oralnih antidijabetika uz konsultaciju sa ljekarom.

Sastav:

Cimet u prahu