Lekolid želučanootporne tablete

Dostava u roku od 24 sata

48,30KM

Lekolid želučanootporne tablete su dodatak prehrani koji u svom sastavu ima:

  • kurkumu ili indijski šafran (Curcuma longa) – djelatna tvar su kurkuminoidi. Kurkuma je jedna od biljaka klasificirana kao GRAS (Generally Recognized As Safe Substances), što znači da su kurkuminoidi tvari općenito prepoznate kao sigurne. Kurkuminoidi nemaju akutne ili hronične toksičnosti, a kod ljudi su sigurni čak i u velikim dozama (8g/dan).
  • kvercetin iz ekstrakta japanskog bagrema (Shopora Japonica) – kvercetin spada u grupu flavonoida, rasprostranjen je u biljnom svijetu u kori jabuka i luka, u kakau, crvenom voću i brokuli
  • N-acetilcistein – oblik je L-cisteina koji je higroskopan i razgrađuje se tako što se sporo oksidira, a N-acetilcistein (NAC) stabilniji je i bolje se apsorbuje. Ova aminokiselina stabilizira strukture proteina i potrebna je za stvaranje glutationa, jednog od najvažnijih antioksidansa koji uklanja slobodne radikale koji oštećuju stanicu.

Bez glutena i laktoze.

Lekolid je proizveden uz pomoć ENDOBASP® inovativne i patentno zaštićene tehnologije, koja zahvaljujući sinergiji s inicijatorima apsorpcije (bromelain, L-arginin, ester saharoze, piperin) čini aktivne sastojke Lekolida visoko bioraspoloživima u tankom crijevu, a zaslužna je i za želučanootporni učinak tablete.

Pakovanje: 30 tableta

PrimjenaUzeti 1 želučanootpornu tabletu na pun želudac ili tijekom obroka. Tabletu progutati cijelu bez žvakanja ili otapanja u ustima.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (= 1 želučanootporna tableta):

  • kvercetin 200 mg
  • ekstrakt korijena kurkume 210 mg
  • N-acetilcistein 150 mg.

Napomena: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Nije preporučljivo za djecu mlađu od 3 godine.