ESVITLIV kapsule a 30

Sadrži esencijalne fosfolipide i vitamine
Podržava veze moždanih stanica i kratkoročno pamćenje
Njeguje i pomaže regeneraciju jetre

Pogledaj više
Dostava u roku od 24 sata

18,90KM

I jetra i mozak mogu imati koristi od holina i vitamina u Esvitlivu. Holin je esencijalni fosfolipid (masna supstanca, potreban svim oblicima života) i osnovna komponenta ćelijske membrane.

Jetra
Jetra je jedan od velikih životnih multitaskera. Nevjerovatno ima oko 500 različitih uloga, uključujući filtriranje toksina iz krvi, proizvodnju žuči koja pomaže u razgradnji masti, deponuje masnoće, regulira zgrušavanje krvi. Prerađujući masnoće, holin omogućava tijelu da transportira masnoću iz jetre, tako smanjujući rizik od masne jetre.

Esvitliv potpomaže normalnu funkciju jetre:
Njeguje
Pomaže u regeneraciji
Sprečava masnu jetru
Sprečava stvaranje žučnih kamenaca
Razgrađuje alkohol koji u velikim količinama može biti štetan
Pomaže u zaštiti jetre od stresa modernog života
Mozak
Holin je važan za pamćenje. Važan je za nivo neurotransmitera, a igra ključnu ulogu u održavanju membrana ćelija mozga. Budući da ljudsko tijelo proizvodi vrlo malo holina, moramo ga konzumirati dovoljno putem hrane ili dodataka.

Jedna od ključnih funkcija mozga – sposobnost skladištenja sjećanja – u velikoj mjeri ovisi o našoj sposobnosti uspostavljanja novih veza između moždanih stanica. Na kraju, nova sjećanja ne mogu se stvoriti bez formiranja novih veza u mozgu.

Proces uspostavljanja novih veza u mozgu se u velikoj mjeri oslanja na posebne signalne hemikalije koje se prenose s neurona na neuron.

Acetilholin je važan neurotransmiter za pamćenje. Izrađen je od holina, tako da nedostatak holina može dovesti do niske razine acetilholina, što u konačnici utječe na pamćenje.

Holin je važan za nivo neurotransmitera i igra ključnu ulogu u održavanju membrane moždanih stanica.

Esvitliv potpomaže normalnu funkciju mozga:
Podržava veze moždanih stanica
Pojačava nivo neurotransmitera
Pomaže kratkoročno pamćenje
Način upotrebe:
Odrasli i djeca iznad 14 godina: dvije do tri kapsule dnevno ili u dozi koju je odredio ljekar.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.