ESI Artičoka tbl A60

Artičoka doprinosi normalnoj funkciji jetre i žuči , pomaže čišćenju krvi, sprečava formiranje žučnog kamenca i smanjuje koncentraciju holesterola u krvi.

View More
Dostava u roku od 24 sata

0,00KM

Djelovanje :

Artičoka doprinosi normalnoj funkciji jetre i žuči , pomaže čišćenju krvi, sprečava formiranje žučnog kamenca i smanjuje koncentraciju holesterola u krvi.

Dodatak prehrani na bazi artičoke koristan je za poboljšanje fizioloških funkcija probave :

· pospješuje rad jetre,

· pomaže čišćenju krvi

· sprečava formiranje žučnog kamenca

· smanjuje koncentraciju holesterola u krvi

· ima povoljan utjecaj na sekreciju žuči

· poboljšava funkciju bubrega

· normalizuje varenje

Jetra je jedan od najvažnijih organa u ljudskom tijelu, zadužen prije svega za razgradnju svih štetnih tvari koje unosimo putem hrane, pića ili zbog uzimanja lijekova.

Nažalost, zbog velike količine otrova, jetra ponekad ne može dobro funkcionirati i tada nastaju ozbiljni zdravstveni problemi.

Toksični podražaji mogu dovesti do oštećenja jetre i pojave bolesti poput tumora, upalnih promjena, fibroze i ciroze.

Artičoka je poznata kao “čistačica jetre” i općenito probavnih organa. Sadrži raznovrsne vitamine (B, C, E) i minerale (mangan,fosfor, kalcij, kalij, magnezij, sumpor), enzime, kiseline i ljekovite gorke tvari.

Listovi artičoke djeluju kolagogno ili koleretično ( povečavaju stvaranje i izlučivanje žuči). Ono što artičoku čini kolagogom i koleritikom su cinarin, klorogenična kiselina te laktoni.

Sastav: 2 tablete(dnevna doza) sadrže artičoka list u prahu ( 400mg), artičoka titrirani ekstrakt 2,5 % ( 360mg), kafeoilkvinska kiselina ( 9mg).

Način primjene: 2 tablete na dan sa puno tečnosti.

Pakovanje: 60 tableta

Napomena: Nastojimo da budemo što precizniji u opisu proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su opisi kompletni i bez grešaka. Preporučuje se da prije upotrebe uvijek pažljivo pročitate upute za upotrebu i druge važne podatke koji su priloženi uz proizvod .