BRUSNICA UROFORTE PLUS BREZA granule a 14

Proantocijanidini (PAC) sadržani u brusnici utiču na svojstvo prijanjanja i zadržavanja bakterija
Listovi breze utiču na povećano izlučivanje vode i time imaju pozitivan uticaj na liječenje infekcija mokraćnih puteva
Vitamini C i E dodatno pojačavaju imunološki sistem

Pogledaj više
Dostava u roku od 24 sata

31,50KM

Snaga brusnice

Dovoljan unos posebnih proantocijanidina (PAC) iz ekstrakta brusnice može doprinijeti liječenju infekcije mokraćnih puteva. Prianjanje i zadržavanje uropatogenih bakterija na površini sluznice može dovesti do kolonizacije bakterija, a potom i do infekcije. Studije iz uzoraka mokraće pacijenata pokazuju da ciljana dijetetska upotreba brusnice sa svojim sastojkom PAC spriječava prianjanje i zadržavanje bakterija za zid mokraćnog mjehura i time pozitivno djeluje na proces liječenja.

Posebno djelovanje listova breze

Listovi breze se u fitomedicini koriste već dugo vremena: listovi sadrže flavonoide, triterpene, saponine, gorke tvari, biljna štavila i eterična ulja kao najbitnije učinkovite tvari. Flavonoidi i kalij imaju efekt ispiranja. Listovi breze koriste se za ispiranje kod bakterijskih i upalnih oboljenja mokraćnih puteva.

Vitamin C i E za jak imunološki sistem

Kod pojave infekcija mokraćnih puteva izmjeren je porast leukocita, što vodi do povećanog oksidativnog opterećenja krvne plazme. Vitamini C i E sadržani u proizvodu BIOGELAT® UroForte brusnica svojim antioksidativnim djelovanjem doprinose jačanju imunološkog sistema.

Način primjene:

Otopite sadržaj jedne kesice u velikoj čaši vode i popijte. Brusnica UroForte granule se piju 1x dnevno, kao vruć ili hladan napitak. Potrudite se da pijete dovoljno tečnosti – ukupno 1,5 do 2 litra dnevno.

Dodatak ishrani nije zamjena uravnoteženoj ishrani. Koristiti pod medicinskim nadzorom.